Lær mere om fyldepennens historie

I dag bruges skriveredskaber mindre og mindre, da mange ting foregår på en computer. Og når der skal bruges noget at skrive på papir med, så foretrækker de fleste at anvende en blyant eller en kuglepen. Det er de færreste, der bruger fyldepenne i dagens Danmark selvom, at det er et meget fint og fornemt skriveredskab. Her kan du læse lidt mere om fyldepennens historie.

Hvad er en fyldepen?

En fyldepen er et skriveredskab, som har et hult penneskaft. Dette hule penneskaft kan fyldes op med blæk ved, at en gummisæk fyldes eller ved, at fyldepennen har en udskiftelig blækpatron. Derudover har fyldepennen en lille åbning, der er i stand til at blive udvidet, når der skal skrives med pennen. Denne snævre åbning gør, at blækket kan flyde ud på papiret. 

Fyldepennen var en fantastisk afløser til et penneskaft og et blækhus

Det var ikke særlig bekvemt at arbejde med et penneskaft og et blækhus i tidernes morgen. Men det var den mulighed, man havde. Men i 1884 fremstillede en mand ved navn Lewis Edson Waterman en fyldepen, der var langt mere praktisk end et penneskaft og et blækhus. Lewis Edson Waterman levede fra 1837 til 1901 i New York. 

Fyldepennen blev til et statussymbol og en luksuriøs genstand

Fyldepennen var helt klart en genial opfindelse. Derfor blev den også hurtigt til et statussymbol. Fyldepennen var på et tidspunkt den ting, som de fleste konfirmander modtog i konfirmationsgave. De mest kendte mærker af fyldepenne er Pelikan, Parker, Mont Blanc og Pilot. 

Men som alle ved, er en fyldepen ikke længere et statussymbol. Den er blevet udkonkurreret af kuglepennen. Dog er fyldepennen i dag heldigvis ikke helt uddød, da den stadig betragtes som en luksuriøs genstand.